Oerol

Wij hebben de afgelopen maanden de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus nauwgezet gevolgd. Niet alleen de logica van het remmen van de verspreiding van het virus, maar ook de letter van de regelgeving. Met pijn in ons hart zijn we tot de conclusie gekomen dat we op Vriendschap met geen mogelijkheid kunnen voldoen aan de 1.5 m regel.

Het skûtsje zal dus voornamelijk op haar ligplaats in Workum te vinden zijn. Mocht je het scheepje willen gebruiken als vakantiehuisje, dan ben je in principe van harte welkom. Vergeet daarbij niet de mogelijkheid om met de Leucothea dagtochten te varen!

Als je hier meer over wilt weten, bel of mail dan een van ons, dan overleggen we wat mogelijk is!

We hopen dat we in het najaar, of anders wellicht volgend jaar, weer wadweken kunnen organiseren!

VOF Vriendschap en schippers

Oerol beleven vanaf het skûtsje, het heeft iets dubbels. Enerzijds de wereld van het straattheater, het ’s ochtends vroeg in de rij liggen, de voorstellingen, swingen op de Betonning. Anderzijds de rust van het scheepje, voor anker en drooggevallen op de rede van Stryp, vlakbij Westerkeyn, het hart van Oerol.

Je moet dan natuurlijk wel aan boord zien te komen met laag water lopend over het wad, of met hoog water. Wie is de pineut om het bijbootje te halen? Of wachten we nog een paar uur tot het water nog wat gezakt is? Het is niet altijd handig, maar je kunt het ook zo zien dat je twee vakanties in één krijgt!

Afhankelijk van wie wanneer kan, varen we donderdag 12 juni van Workum naar Terschelling. We blijven daar de hele week liggen. Zondag 21 juni varen we terug naar Workum. Je kunt intekenen voor een weekend, een week, of de volle negen dagen. Het tweede weekend is dan gratis! Als er voldoende ruimte is, kun je ook intekenen voor losse overnachtingen, € 40 per persoon per nacht.