Ga naar inhoud

Natuurbeleving op het Wad

Wij hebben de afgelopen maanden de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus nauwgezet gevolgd. Niet alleen de logica van het remmen van de verspreiding van het virus, maar ook de letter van de regelgeving. Met pijn in ons hart zijn we tot de conclusie gekomen dat we op Vriendschap met geen mogelijkheid kunnen voldoen aan de 1.5 m regel.

Het skûtsje zal dus voornamelijk op haar ligplaats in Workum te vinden zijn. Mocht je het scheepje willen gebruiken als vakantiehuisje, dan ben je in principe van harte welkom. Vergeet daarbij niet de mogelijkheid om met de Leucothea dagtochten te varen!

Als je hier meer over wilt weten, bel of mail dan een van ons, dan overleggen we wat mogelijk is!

We hopen dat we in het najaar, of anders wellicht volgend jaar, weer wadweken kunnen organiseren!

VOF Vriendschap en schippers

Een zwerftocht over de Waddenzee: beleef de elementen intens, met al je zintuigen wijd open. We varen waar de wind, het getij, de stroming en onze wensen ons brengen. In deze speciale week geven we bewust aandacht aan de ruimte, de stilte en haar geluiden, het ritme van de getijden, van de zon en de maan, het dieren en plantenleven. Zo zullen we voor regelmatig droogvallen op een zandbank. Wie weet komen nieuwsgierige zeehonden naar ons toe gezwommen en maken wij een wandeltocht over de zandbanken en op een Waddeneiland dat we met eb kunnen bereiken. Zonsopgang en zonsondergang bewust in stilte aanschouwen, geven onze dagen een natuurlijk ritme.

Natuurbelevingsgids

Op bepaalde momenten zal Agnes Meis, natuurbelevingsgids, specifieke activiteiten aanbieden om de ervaringen te verdiepen en ons uitnodigen onze ervaringen met elkaar te delen. In deze week kiezen we voor verstilling, vertraging, bewust waarnemen, verwondering en verbinding tussen ons, de natuur en onze metgezellen.Praktisch gezien betekent dat ook dat we in afstemming soms tijdens het eten of varen niet zullen praten (op de noodzakelijke instructies van de schipper na!) en dat we onze mobieltjes (tijdelijk) uitschakelen. Ook fysiek mogen we genieten van zwemmen of zonnen aan dek, al dan niet in je blootje. Voel je daarin vrij met respect naar anderen.

Stroom en wind

Je hoeft geen zeilervaring te hebben, en als je belangstelling hebt, er is tijd om te leren zeilen en sturen en daarbij te ervaren hoe de boot op wind en stroming reageert. Neem vooral je nieuwsgierigheid mee en je verrekijker. Aan boord zijn een aantal natuurboeken aanwezig. Na verloop van tijd voel je je een onderdeel van de Waddenzee worden en wie weet wat er dan naar boven borrelt aan waardering voor dit prachtige gebied en wat je als ervaring meeneemt naar huis.

Reserveren en informatie

Als je zin hebt om eens mee te gaan met een van onze zeilavonturen, reserveer dan een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.

Natuurbeleving Natuurbeleving Natuurbeleving Natuurbeleving Natuurbeleving Natuurbeleving Natuurbeleving Natuurbeleving

Natuurbeleving
 
Natuurbeleving - Vogelvrij
Vogelvrij
Groot en klein
 
Vogelvrij
Uitleg van Viev