Ga naar inhoud

Stuur een e-mail om te boeken of meer informatie te ontvangen.

Opstappen tijdens zeilactiviteiten
Je bent van harte welkom aan boord op de avond voor vertrek.
Tijdens de weekeindtochten vanaf 20:00 uur of de waddentochten vanaf 18:00 uur.
We verwachten je, tenzij anders vermeld of in overleg, uiterlijk om 10:00 op de ochtend van vertrek aan boord.
Zie de informatie over onze tarieven.

Activiteiten

Op Vriendschap is ruimte voor veel activiteiten in de weken en de weekenden.

Weekeinden

We varen onze meezeilweekeinden vanuit Workum. In de weekenden is er ruimte voor leren varen, lekker eten, genieten van het schip en van het buiten zijn. De vaarmogelijkheden vanuit Workum zijn heel groot: we kunnen we het Wad op de of Friese of Hollandse kusten aan doen. Als er te veel wind is voor het grote water kunnen we de Friese meren op.

Weken

Sinds 2009 organiseren we themaweken. We houden waddenzwerftochten, waddennatuurexcursies en natuurbelevingsweken op het wad. We staan ook altijd open voor andere ideeën.

Trainingen

We geven op Vriendschap ook platbodemzeiltraining voor platbodems. Een platbodem zoals een skûtsje stelt heel specifieke eisen aan de schipper en de bemanning. Vriendschap is net klein genoeg om nog makkelijk hanteerbaar te zijn en groot genoeg om serieus te leren platbodemzeilen.

Wedstrijden

Wij varen regelmatig wedstrijden, baanwedstrijden zoals skûtsjesilen voor skûtsjes tot 15 meter en prestatietochten zoals de Mattenschippersrace, Strontrace, Turfrace en de Zachtebedrace.

Reserveren en informatie

Als je zin hebt om eens mee te gaan met een van onze zeilavonturen, reserveer dan een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.