Ga naar inhoud

Stuur een e-mail om te boeken of meer informatie te ontvangen.

Opstappen tijdens zeilactiviteiten
Je bent van harte welkom aan boord op de avond voor vertrek.
Tijdens de weekeindtochten vanaf 20:00 uur of de waddentochten vanaf 18:00 uur.
We verwachten je, tenzij anders vermeld of in overleg, uiterlijk om 10:00 op de ochtend van vertrek aan boord.
Zie de informatie over onze tarieven.

Wedstrijden

Vriendschap heeft uitstekende zeileigenschappen, maar is niet ingericht als wedstrijdschip. Dit is voor ons een bewuste keuze: we willen vooral leuk varen en haar niet verlengen tot een race-machine die alleen met een voltallige wedstrijdbemanning in de hand te houden is. Zie voor meer informatie ook de wedstrijdverslagen in het logboek.

Mattenschippersrace

We doen we vaak mee aan de Mattenschippersrace bij Blokzijl. Dat is een rondje van Blokzijl naar Blokzijl via het Giehoornse Meer, de Blauw Hand, het Meppelerdiep, Zwartsluis, Genemuiden en Vollenhoven. Deze afstand mag alleen op spierkracht en de zeilen worden afgelegd. Heel leuk! En wat ons vooral aanspreekt is dat er niet eens een protestcommissie is.

Zachte Bed-race

In 2016 hebben we voor het eerst meegedaan met de Zachtebedrace. Dit is een meerdaagse race met opdrachten op het Wad. Heel leuk om te doen. Hier willen we een vast onderdeel in het programma van maken. Het is wel jammer dat hij vaak tegelijk met de Mattenschippersrace wordt gehouden. Net als de Strontrace en Turfrace te volgen op Track en Trace.

De SLAK

Leden van de Amsterdamse studenten zeilvereniging A.S.Z.V. Orionis organiseren het Skûtsje Lange Afstand Kampioenschap (SLAK). Studentenzeilverenigingen uit heel Nederland strijden om de felbegeerde helmstok. Het jaarlijks evenement met Pinksteren is een combinatie van jagen, zeilen en bomen. In Rep en Roer vaart mee met een team platbodemzeilers.

Turfrace

Een driedaagse tocht van Warmond-Vinkeveen-Tolhuissluizen-Warmond met Westlanders, Kagenaars, Praam en een skûtsje die zeilend, roeiend i.i.g. zonder motor moet worden afgelegd. Jaarlijks georganiseerd door Stichting Zeilvaart Warmond die de zak turf beschikbaar stelt. Net als de Strontrace en Zachtebedrace te volgen op Track en Trace.

Goingarijp

Op de Goingarijpster Poelen bij het Sneekermeer wordt sinds 2007 een wedstrijd voor skûtsjes onder de 15 meter gehouden. Bij dit evenement staat sportiviteit voorop. De snelle schepen varen standaard met minstens één rif zodat de wat langzamere schepen ook mee kunnen doen.

Strontrace

Vriendschap voer in de 2008 voor het eerst de Strontrace mee met als schipper Jelle Reid de Jong, zoon van Reid. In 2009 voeren we voor het eerst zelf mee. Sindsdien hebben we bijna geen jaar meer overgeslagen. Net als de Turfrace en Zachtebedrace te volgen op Track en Trace.

Meezeilen

Op sommige wedstrijden kun je inschrijven als opstapper. Informeer naar de mogelijkheden of reserveer een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.

Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden Wedstrijden