Ga naar inhoud

Bloot zeilen op het Wad

Wij hebben de afgelopen maanden de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus nauwgezet gevolgd. Niet alleen de logica van het remmen van de verspreiding van het virus, maar ook de letter van de regelgeving. Met pijn in ons hart zijn we tot de conclusie gekomen dat we op Vriendschap met geen mogelijkheid kunnen voldoen aan de 1.5 m regel.

Het skûtsje zal dus voornamelijk op haar ligplaats in Workum te vinden zijn. Mocht je het scheepje willen gebruiken als vakantiehuisje, dan ben je in principe van harte welkom. Vergeet daarbij niet de mogelijkheid om met de Leucothea dagtochten te varen!

Als je hier meer over wilt weten, bel of mail dan een van ons, dan overleggen we wat mogelijk is!

We hopen dat we in het najaar, of anders wellicht volgend jaar, weer wadweken kunnen organiseren!

VOF Vriendschap en schippers

Het waddengebied is één van de plekken in Nederland met de meeste zon. Het is bovendien het gebied met meest uitgebreide naaktstranden. En op de Waddenzee waan je je helemaal alleen.

Alles in de wind

We organiseren in 2020 weer een blote wadweek. Bloot varen op het Wad is genieten van getij, zon, wind, speuren naar zeehonden en vogels, naar het strand op de eilanden wandelen, en als het weer het toelaat, natuurlijk bloot, oesters zoeken, lekker koken en bovenal prachtig zeilen. Door de geringe diepgang is vrijwel het gehele wad goed bevaarbaar. We komen op plekken waar je geen andere schepen aantreft. De sfeer aan boord is ongedwongen. Verslagen van afgelopen jaren kun je vinden in het logboek. Nu maar hopen op mooi weer! Als je meer wilt weten kun je ons logboek eens naslaan op de naturistische weken! Rob is dit jaar weer de schipper van dienst.

Meezeilen

Als je zin hebt om eens mee te gaan met een van onze zeilavonturen, reserveer dan een kooi aan boord. Zie ook onze vaarkalender en tarieven.

Naturisme
De roerganger
 
Naturisme
Garnalen vangen bij Vlieland
 
Naturisme
Droogvallen
Naturisme
Uw blote schipper
Naturisme
Terschelling
 
Naturisme
Titanic
 
Naturisme
Op het strand van Ameland
Naturisme
Zo blijven je kleren droog
Naturisme
Wandeling
Naturisme
Prachtig zeilweer
Naturisme
Cultuur aan boord
 
Naturisme
Weinig wind
Naturisme
Maar soms ook echt zeilen en dan kleren aan
Naturisme
Lekker soppen
Naturisme
Het zoute water afspoelen
Naturisme
Allemaal weer schoon